Tulossa koulutus somekiusaamisesta

Kuvassa on puhelin jonka sisällä teksti "Kukaan ei haluu olla sun kaveri" - somekiusaaminen ja kuinka siihen voi puuttua. Muualla kuvassa on tietoja koulutuksesta ja sua varten somessan ja valopilkun logot.

Mitä on somekiusaaminen?

Kuinka ja kuka siihen voi puuttua?

Sua varten somessa yhdistää voimansa Valopilkkuja -toiminnan kanssa ja järjestää yhteisen koulutuksen somekiusaamisesta ja siihen puuttumisesta. Kolmetuntisen koulutuksen aikana opit lisää netissä tapahtuvasta kiusaamisesta ja sen erityispiirteistä sekä ymmärrät, miksi se on haavoittavaa.

Koulutuksesta saat työkaluja siihen, kuinka ottaa somessa tapahtuva kiusaaminen puheeksi nuoren kanssa, kuinka puuttua kiusaamiseen ja miten somekiusatuksi tullutta nuorta voi tukea. Koulutuksessa käydään myös lyhyesti läpi tämän hetken suosituimpien somealustojen toimintaperiaatteita ja esimerkkejä siitä, miltä kiusaaminen konkreettisesti näillä alustoilla näyttää.

Koulutus on maksuton ja järjestetään etänä. Se on suunnattu kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville. Myös huoltajat ovat tervetulleita osallistumaan.

Koulutuksen toteuttavat yhteistyössä Kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontakeskus Valopilkku ja Sua varten somessa -tiimin työntekijät.