Olemme mukana Nuori2024-päivillä

Sua varten somessa -työntekijöitä selkä kameraan päin. Teksti Älä syytä mua siitä että olin netissä. Nuorten vinkit aikuisille verkkohäirintään puuttumiseen. olemme mukana Nuori2024-päivillä Tampereella!

Sua varten somessa on tänäkin vuonna mukana nuorisotyön valtakunnallisilla Nuori2024-päivillä. Nuori-päivät järjestetään Tampere-talolla 24.–25.4.2024.

“Älä syytä mua siitä että olin netissä”: Nuorten vinkit aikuisille verkkohäirintään puuttumiseen

Nuorten kokema häirintä on jatkuvasti kasvava ilmiö. Älypuhelimet ovat tuoneet digitaalisen väkivallan osaksi nuorten arkielämää: lähes puolet yläkouluikäisistä tytöistä kokee ahdistelua puhelimen välityksellä ja somekiusaamista on nähnyt 80% lapsista ja nuorista. Somessa tapahtuva häirintä koskettaa kaiken ikäisiä, myös hyvin pieniä lapsia. On valitettavan yleistä, että jo 11-vuotiaille lapsille lähetetään alastonkuvia heidän tahtomattaan tai 12-vuotiasta kehotetaan somessa tappamaan itsensä. Silti suurin osa nuorista ei koskaan kerro kokemastaan somehäirinnästä kenellekään aikuiselle. Miksi?

Mitä somessa ja netissä tapahtuvalle häirinnälle voi tehdä? Miten nuoret ratkaisisivat ongelman? Mitä nuoret haluaisivat aikuisten tietävän?

Taustalla-himmea-kuva-puhelimesta-jossa-auki-suavarten_official-instagram. Google-hakuina seuraavat kysymykset: - Miten nuoret itse neuvoisivat aikuisia puuttumaan somessa tapahtuvaan häirintään - Mitä aikuisen ei ainakaan kannata tehdä - Miten somehäirinnän voi ottaa puheeksi - Mitä nuorten mielestä pitäisi tapahtua, jotta somessa tapahtuva häirintä voitaisiin lopettaa

Kysyimme näitä asioita suoraan nuorilta – ja saimme yli 1500 vastausta. Nyt tuomme nämä vastaukset päivänvaloon ja kerromme tuoreet tulokset myös teille. 💎 Näitä et ole kuullut vielä missään muualla! Tule kuulemaan Nuori-päivien puheenvuoroamme ja kuulet nuorten ääntä, kokemuksia ja ajatuksia suoraan kentältä. Puheenvuorossamme saat myös perustietoa siitä, mitä kaikkea se netissä tapahtuva häirintä on nuorten omin sanoin kerrottuna ja nuorten omiin kokemuksiin perustuen.

Luentomme kertoo konkreettisten esimerkkien ja tutkimustiedon avulla, millaisia somehäirinnän tilanteita nuoret kohtaavat verkossa, ja millaiset keinot nuorten mielestä toimivat puheeksiotossa. Luento antaa nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille uusia näkökulmia nuorten kohtaaman häirinnän ennaltaehkäisyyn ja käsittelyyn.

Herättelevän mutta innostavan puheenvuoron pitävät Sua varten somessa -toiminnassa alusta saakka mukana olleet digitaalisen nuorisotyön asiantuntijat Reetta Hänninen ja Minerva Kettukuja.

Sua varten somessa -luento

Älä syytä mua siitä että olin netissä”: Nuorten vinkit aikuisille verkkohäirintätilanteissa
torstaina 25.4.2024 klo 9–10
Pieni sali, Tampere-talo

Sua varten somessa -näyttelypiste

24.–25.4.2024
D70 klikkaa tästä näyttelypisteiden infoon [aukeaa uuteen välilehteen]
Sorsapuistosali, Tampere-talo

 

2 sua varten somessa -työntekijää katsoo suoraan kameraan. Henkilöillä on lilat sua varten somessa -paidat päällä.
Sua varten somessa -puheenvuoron Nuori2024-päivillä pitävät Minerva & Reetta